23948sdkhjf

Omfattande stålfrakter till Ekdahl Miljö – nyanställer 20 medarbetare

Skurup- och Malmö-baserade Ekdahl Miljö får ett omfattande fraktavtal för stålgrossisten BE Group och utökar sin verksamhet med 14 lastbilar och ett 20-tal medarbetare. Det nya uppdraget startar den 2 maj.
Uppdraget omfattar transporter av balkar, rör och andra typer av stål- och aluminiumprodukter från BE Groups centrallager i Norrköping och Malmö till bolagets kunder och återförsäljare/lager i Skåne, södra Kronoberg, Västmanland, Stockholm och Uppland. Uppdraget omfattar även transporter från BE Groups centrallager i Norrköping till Stockholm och Mälardalen.
- Vi är mycket glada över att BE Group ger oss förtroendet att utföra dessa omfattande transporter, säger Ralf Ekdahl på Ekdahl Miljö till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Det här blir en helt ny nisch för oss, vilket känns mycket spännande. Det känns bra att det blir ett nära samarbete mellan BE Group och Ekdahl Miljö. 10 av lastbilarna kommer att utgå från Malmö, 2 lastbilar kommer att vara stationerade i Eskilstuna och 2 kommer att vara placerade i Stockholm.
Ekdahl Miljö har investerat i 9 nya Volvo-lastbilar samt några begagnade lastbilar av nyare årsmodell. Dessutom tar åkeriet över 2 lastbilar som tidigare har utfört transporter för BE Group. Det handlar om långtrailerekipage, ”normala” trailerekipage och bil- och släpekipage. Här har Ekdahl Miljö beställt trailrar av trailertillverkarna Krone och HRD.
- Det är ekipage med öppningsbara kapell som klarar av lastning och lossning med travers, säger Ralf Ekdahl till Transport & Logistik Idag/Transportnet.
Med anledning av det nya kontraktet öppnar Ekdahl Miljö även ett filialkontor i Eskilstuna. Bolaget har anställt Håkan Öhlander som platschef. Håkan kommer närmast från Bring Cargo och var tidigare i sin karriär platschef för dåvarande Ekdahls Åkeris verksamhet i Torshälla/Eskilstuna.
- Basen för verksamheten i Eskilstuna kommer att vara den del av uppdraget för BE Group som omfattar Norrköping och Stockholm/Mälardalen, säger Håkan Öhlander till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Vi kommer dessutom att börja utveckla andra typer av lastbilstransporter mellan Skåne och Stockholm/Mälardalen.
En stor del av Ekdahls Miljös transporter för BE Group kommer att styras från Ekdahls Miljös kontor i Malmö. Henrik Ekdahl kommer att ansvara för den delen av transporterna.
- En stor del av ståldistributionen kommer att ske dagtid, säger Henrik Ekdahl till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Men en del av lastbilsekipagen kommer att transportera stål- och aluminiumprodukter till och från BE Groups centrallager i Malmö och Norrköping under kvällar och nätter.
Johan Arkler, transportchef i BE Group, ser positivt på det nya samarbetet mellan BE Group och Ekdahl Miljö.
- Ekdahls Miljö erbjuder ett tillförlitligt och högkvalitativt transportupplägg och jag ser fram emot detta samarbete, säger han till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Vi ser gärna att våra transportörer även transporterar gods för andra uppdragsgivare på de lastbilar som utför transporter för oss. Det handlar bland annat om returfrakter och det innebär att fyllnadsgraden blir bättre vilket ger både miljömässiga- och effektivitetsmässiga fördelar.
Ekdahl Miljö bildades 2012 i samband med att syskonen Ralf och Ingela Ekdahl sålde godstransport- och logistikverksamheten i Ekdahls Åkeri till Bring/Posten Norge. 18 lastbilar med regionala transportuppdrag inom miljö, återvinning och lantbruk omfattades inte av försäljningen till Bring/Posten Norge. Den delen utgjorde grunden i Ekdahl Miljö som Ralf och Ingela Ekdahl äger och driver sedan dess.
- Ekdahl Miljö har haft en fin utveckling de senaste åren, säger Ralf Ekdahl. Nu efter BE Group-kontraktet har bolaget 64 lastbilar och 75 anställda. Förutom ståltransporterna för BE Group utför åkeriet bland annat återvinningstransporter, lantbrukstransporter, sprängämnestransporter, anläggningstransporter och fjärrgodstransporter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125