23948sdkhjf

Rosenkvist är ny koncernchef i Airlog Group

Svenske vd:n Johan Rosenkvist har utsetts till ny koncernchef i transport- och logistikföretaget Airlog Group. Den 1 maj efterträder han Christian Höy som går vidare för att utveckla nya affärsupplägg utanför Airlog-koncernen.
Christian Höy, som har styrt Airlog Group sedan 2007, har beslutat att anta utmaningen att bygga upp ett IT-baserat distribution/express/e-handelsbolag utanför koncernen.
- Sedan jag kom till Airlog Group 2007, har vi byggt upp en stark organisation med stor kompetens på många nivåer, säger Christian Höy. Vi har en ny kundorienterad IT-plattform på väg in och det är vid rätt tidpunkt som jag nu med glädje lämnar över stafettpinnen till Johan Rosenkvist. Han har bevisat att han är rätt man att föra Airlog Group vidare. Beslutet om att starta verksamhet utanför koncernen ligger helt i linje med våra ursprungliga planer och det kommer att bli en spännande resa på en mycket dynamisk och snabbväxande marknad.
Johan Rosenkvist, 49 år, har mångårig erfarenhet från logistikbranschen. Sedan 2008 är han vd i Airlog Sweden och det är en roll han även fortsatt behåller. Rosenkvist ser en ljus framtid för Airlog, och han vill ha en sund organisk tillväxt. Hans ambition är att företaget ska vara framtidens husspeditör, där Airlog kombinerar en mängd tjänster inom sjö, flyg, express och distribution.
- Vi vill utmana de stora ”fabrikerna” inom vår bransch och stå för nytänkande, flexibilitet och en mycket hög grad av kundanpassning, säger Johan Rosenkvist.
Thomas Bonalumi, grundare och styrelseordförande i Airlog, framhåller att han är stolt över hur verksamheten har utvecklats.
- Under Christians ledning har vi haft en mycket positiv tillväxt, säger han. I likhet med många andra branscher står även vår inför stora förändringar och för Airlog är det viktigt att vara med och driva utvecklingen framåt. Johan har med sina insatser för den svenska organisationen visat att han är rätt person för jobbet och det är et bra läge att han nu tar ett större grepp om den totala verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063