23948sdkhjf

Nu är DHL:s nya Landvetter-terminal invigd

Nu har DHL Express invigt sin nya logistikterminal på Landvetter i Göteborg. Den nya terminalen innehåller modern teknik och är en del i en omfattande investering på 400 miljoner kronor på den svenska marknaden.
DHL investerar totalt 150 miljoner kronor i Landvetter. Ett hundratal personer deltog på invigningen under torsdagen, den 28 april, där representanter för DHL Express, Swedavia och SAIAB fanns på plats för att klippa bandet.
DHL Express startade bygget av den nya terminalen för ett år sedan. Den är nu klar och har tagits i drift. Terminalen är en del i Airport City, ett område med två miljoner kvadratmeter där det planeras verksamheter inom logistik, handel, upplevelser, samt hotell och konferens. Swedavia äger den nya logistikterminalen och DHL Express är hyresgäst. DHL Express investerar totalt 150 miljoner kronor i Göteborg varav 32 miljoner i direktinvestering.
Den nya logistikterminalen har en yta på 7 500 kvadratmeter och innehåller modern teknik som automatiska system som läser av streckkoder och sorterar paketen. Med den nya terminalen ökar kapaciteten med 133 procent och anläggningen klarar 4 500 paket per timme.
- Den nya terminalen betyder att vi ökar kvaliteten i vår service med snabbare leveranser och senare upphämtningar, säger Ted Söderholm, vd i DHL Express Sverige. Det är den första av tre nya terminaler vi bygger och det känns mycket bra att den står klar.
Ted Söderholm framhåller att investeringen är en del i en historisk satsning på den svenska marknaden.
- DHL Express nya anläggning är en viktig pusselbit i bygget av Airport City och är med och visar vägen till att etablera ett logistikcenter nära världen, säger Stefan Stenberg, fastighetschef i Commercial and Real Estate Swedavia. Vi är självklart mycket glada att DHL Express satsar på Göteborg Landvetter och stärker den viktiga fraktaffären.
DHL Express bygger även nya terminaler på Arlanda flygplats och i Västberga söder om Stockholm. Investeringarna i Stockholm beräknas uppgå till 250 miljoner kronor varav 144 miljoner i direkta investeringar. Dessa beräknas vara färdigställda senare under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078