23948sdkhjf

Bring genomför nytt åkeri-förvärv

Bring/Posten Norge förvärvar Espeland Transport i norska Alvdal. Bolaget har cirka 60 anställda och 50 lastbilar, som nu blir en viktig del av Bring.
Espeland Transport i Alvdal i Hedemark, Norge har ägts och drivits av Inge Espeland som har byggt upp bolaget sedan 1995. Bolaget erbjuder fjärrtransporter och bulktransporter med lastbil.
- Espeland Transport är ett välskött bolag med ett bra erbjudande till sina kunder, säger Dag Mejdell, koncernchef i Bring/Posten Norge. Detta kompletterar dagens verksamhet i Bring och stärker vår position i Hedmark. Vårt köp av bolaget kommer att ge positiva effekter för kunder till både Espeland Transport och Bring.
Alla anställda fortsätter i Bring efter uppköpet och Inge Espeland fortsätter som ledare av bolaget.
- Bring är en riktig industriell aktör för vidare utveckling av Espeland Transport – både geografiskt och strategiskt, säger Inge Espeland. Våra kunder, med mångåriga relationer, kommer att ha god nytta av att bolaget får en nationell aktör i ryggen. Detta kommer att ge våra kunder ett långt större och bredare utbud än vad vi har haft möjlighet att erbjuda i dag. Dessutom kommer Espeland Transport kunna möjliggöra kommande tillväxtambitioner i större grad. Espelands närmare 30-åriga historik kommer att säkra viktiga arbetsplatser och kontinuitet i bolaget.
Förvärvet förutsätter godkännande från den norska konkurrensmyndigheten Konkurransetilsynet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062