23948sdkhjf

Brings koncernchef lämnar sin post

Dag Mejdell, 58, har sagt upp sig från befattningen som koncernchef i Bring/Posten Norge. Koncernledningen inleder nu en process för rekrytering av en efterträdare.
Dag Mejdell väljer att efter tio år som koncernchef på egen begäran lämna sin post. Han lämnar ett bolag som har expanderat rejält under det senaste decenniet.
- Vi satte upp ambitiösa mål för tio år sedan och vi har jobbat långsiktigt och målinriktat, säger Dag Mejdell. Posten Norge har lyckats väl med att ställa om postverksamheten i takt med utvecklingen och nya kundbehov. Bland annat har Digipost etablerats som en säker digital brevlåda för framtiden. Samtidigt har vi utvecklat en kraftig logistikverksamhet som växer på den nordiska marknaden. Vi har stärkt tjänsteutbudet i god dialog med kunderna, moderniserat varumärket Posten Norge och lanserat Bring mot företagsmarknaden.
Han framhåller speciellt det goda samarbetet med fackföreningarna och menar att det har varit avgörande för att lyckas med krävande omställningar.
- Vi hade inte kunnat genomföra så många omställningar av postverksamheten utan ett bra samarbete och medverkan från de anställda och deras representanter, säger Dag Mejdell. Vi har jobbat hårt och målinriktat tillsammans för att reducera sjukfrånvaro och arbetsskador. I dag har Posten Norge mer friska och motiverade medarbetare än någon gång tidigare. Jag är stolt över de resultat som vi har uppnått.
Dag Mejdell fortsätter som koncernchef tills hans efterträdare tillträder.
- Efter tio år som koncernchef i Bring/Posten Norge och mer än 20 år som toppchef i näringslivet önskar jag fortsätta att engagera mig i utvecklingen av norska och internationella företag bland annat genom styrelsearbete, säger Dag Mejdell.
Styrelsen i Bring/Posten Norge beklagar att Dag Mejdell har sagt upp sin ställning som koncernchef. Nu startar man en process för att rekrytera en ny toppchef.
- Dag Mejdell har gjort ett mycket bra jobb och satt sin prägel på Bring/Posten Norges utveckling under en period med industrialisering, kundorientering och nordisk tillväxt, säger Idar Kreutzer, styrelseordförande i Bring/Posten Norge. Bring/Posten Norge är i dag en konkurrenskraftig och ledande post- och logistikkoncern med Norden som hemmamarknad och är väl positionerat för framtiden. Han har satt människorna främst och levererat imponerande resultat.
Under Dag Mejdells tid som koncernchef i Bring/Posten Norge har koncernen genomfört omfattande förvärv av speditionsbolag och åkerier i Sverige. Flera av förvärven har dock kantats av förluster och begränsad framgång efter att Bring/Posten Norge tagit över dessa bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079