23948sdkhjf

Hamnkonflikten lyfts upp till central nivå

Konflikten mellan Hamnarbetarförbundets avdelning 4 och APM Terminals har ännu inte nått en lösning och på måndagen enades parterna därför om att lyfta medlingen till central nivå. Det innebär att den första medlingen mellan Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet inleds i Göteborg på onsdagen.
Hamnarbetarnas strejkvarsel som träder i kraft på tisdag i nästa vecka kvarstår dock.
- Jag vill påstå att vi som företag sedan dag ett varit måna om att nå en lösning på konflikten och få till stånd ett arbetsklimat där alla aspekter tillgodoses, säger Sophia Tuveson, HR & Förhandlingschef i APM Terminals Gothenburg. Samtidigt har det varit uppenbart att vi och Hamn 4:an stått väldigt långt ifrån varandra när det gäller att nå konkreta mål. Därför känns det i sammanhanget bra att vi nu får in lite ny energi till förhandlingsbordet.
Samtidigt som hon ser positivt på att frågorna nu flyttas upp en nivå vill hon inte spekulera i hur förhandlingarna kommer att sluta.
- Hamn 4:an har under konflikten framfört ett önskemål om att få teckna ett kollektivavtal, säger hon. Det är dessvärre något som APM Terminals inte ensamt kan påverka, eftersom kollektivavtal tecknas med Sveriges Hamnar centralt.
Förutom kollektivavtalsfrågan har Hamn 4:an framfört en lista med sammanlagt elva förhandlingspunkter, varav åtta kvarstår. Transport & Logistik Idag/Transportnet har under de senaste veckorna rapporterat om såväl hamnkonflikten som dessa förhandlingspunkter i ett antal nyhetsartiklar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079