23948sdkhjf

Klimatsmarta grusleveranser hos Sundfrakt

Åkerigrus i Sundsvall AB erbjuder nu klimatsmart berg- och grusmaterial från sin täktverksamhet i Bosvedjan i centrala Sundsvall.
- Vi kan med vår lokala placering och våra val av maskiner och bränslen göra stor skillnad för miljön, säger Magnus Schölander, vd i Åkerigrus. Det är därför roligt att vi nu tagit ytterligare ett steg i Sundfraktgruppens målmedvetna miljöarbete.
Steget man nu tar är att konvertera om driften i täkten till att köra på hundra procent förnyelsebart drivmedel i form av HVO 100 med slaktavfall som råvara. Konverteringen innebär att det material som tas fram i täkten och som sedan transporteras därifrån med Sundfraktgruppens lastbilar och maskiner körs på det förnyelsebara drivmedlet HVO 100.
- Vi sänker därmed de fossila koldioxidutsläppen med uppemot 88 procent jämfört med fossildiesel, säger Magnus Schölander.
Sundfraktgruppen som består av mer än 300 lastbilar och maskiner fortsätter sitt aktiva arbete mot ett mer hållbart samhälle.
- Vi tycker hållbarhetsfrågan är viktig och låter den därför genomsyra hela vår vardag, säger Markus Sundström, vd i Sundfrakt. Vi har valt att ta ställning och göra det vi kan för en bättre miljö. Konverteringen på Åkerigrus är ett steg i den riktningen. Det är systerbolaget Alltank som förser Åkerigrus med HVO 100 vilket visar på den styrka vi har inom Sundfraktgruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078