23948sdkhjf

Rederijättar bildar ny containerallians

Containerrederierna Hanjin, Hapag-Lloyd, ”K” Line, Mitsui O.S.K. Lines, Nippon Yusen Kaisha och Yang Ming går nu samman i ett nytt samarbete med namnet ”THE Alliance”.
Det framgår av pressinformation som den nya alliansen offentliggjorde på fredagen.
Den nya alliansen innebär att de sex rederijättarna ska samarbeta om containerfrakter på trader mellan öst och väst, nämligen Asien – Europa/Medelhavet, Asien – Nordamerikas västkust, Asien – Nordamerikas östkust, transatlanttrafik och Asien – Mellanöstern/Persiska viken/Röda Havet.
Ett bindande avtal har träffats av samtliga parter och man planerar att starta ”THE Alliance” i april 2017. Fram till dess räknar man med att ha fått besked av samtliga berörada konkurrensmyndigheter.
I ett inledningsskede ska samarbetet pågå under fem års tid.
Partnerskapet omfatar cirka 3,5 miljoner TEU eller cirka 18 procent av den globala fartygsflottan för containersjöfrakter. Den sammanlagda flottan som de sex rederierna förfogar över uppgår till mer än 620 fartyg.
- Det här avtalet är en milstolpe och möjliggör för de sex parterna i THE Alliance att erbjuda avgångar och direkt täckning på marknaden, framhåller de sex rederimedlemmarna i ett gemensamt uttalande. Alliansen kommer att innebära förbättrad hamntäckning i Asien, Nordamerika, Europa inklusive Medelhavsområdet och Mellanöstern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079