23948sdkhjf

Oskar Ågren är Sveriges bästa unga yrkesförare

När årets mycket spännande tävlingar i yrket Yrkesförare vid Yrkes-SM i Malmö avslutades i slutet av förra veckan var det en glad, och lätt överraskad, Oskar Ågren, 19 år från skånska Höör, som stod som segare. Tvåa blev Oliver Billö från Henån och trean heter Dennis Blom från Häggenås.
I tre dagar i förra veckan tävlade tio deltagare – åtta killar och två tjejer – om vem som är Sveriges bästa unga yrkesförare. De tävlande har kvalificerat sig för Yrkes-SM genom topprestationer vid kvaltävlingarna som arrangerats av TYA under hösten 2014 och förra året, runt om i landet, från Malmö i söder till Skellefteå i norr.
Efter några intensiva dagar där de tävlande sattes på prov i tävlingsmoment som manöverkörning med lastbil, fordonskännedom, truckkörning och godshantering fick en mycket fick en mycket stolt Oskar Ågren från Höör ta emot guldmedaljen i närvaro av H M Konungen.
Nils Wennlund, TYA, som varit projektledare för tävlingarna i yrket Yrkesförare är mycket nöjd med årets Yrkes-SM.
- Det mesta har fungerat väl och evenemanget har varit smidigt, säger han. Jag vill även lyfta fram alla engagerade funktionärer, som arbetat hårt och intensivt. Utan dessa hade tävlingarna knappast kunnat bli så bra och med en så fin anda som vi fått uppleva.
TYA:s sponsorer under Yrkes-SM är Volvo Lastvagnar, Still Sverige och Trygg-Hansa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063