23948sdkhjf

Sundsvall efterlyser helikopterperspektiv på väg

Sundsvalls kommun ställer sig frågande till förslaget från Trafikverket att sänka hastigheten till 80 km/h på fyra utpekade vägsträckor. Nu svarar kommunen på förslaget och kommer med ett motförslag.
- Vi har en ambition att utveckla hela Sundsvall och det här slår mot de som bor och jobbar på landsbygden vilket går tvärtemot vad vi jobbar för, säger Bodil Hansson, vice ordförande i kommunfullmäktige i Sundsvall. De aktuella sträckorna är alla betydelsefulla pendlar- och transportstråk och kommer att skapa tidsförluster, försämrad tillgänglighet och hämmad tillväxt, något vi inte kan vara med och bidra till.
Martin Södergård, infrastrukturstrateg i Sundsvalls kommun, konstaterar att Trafikverket föreslår hastighetsförändringen på de fyra sträckorna för att öka trafiksäkerheten och minska koldioxidutsläppen.
- Sundsvalls kommun tycker att det är en något för enkel lösning på ett större problem, säger han. I vårt remissvar till Trafikverket lyfter vi fram alternativa åtgärder som kommer att skapa en mer långsiktig lösning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063