23948sdkhjf

Frankrikes Sverige-ambassadör på besök hos GN Transport

På torsdagen besökte Frankrikes Sverige-ambassadör Jacques Lapouge GN Transport i Halmstad – ett av de ledande transport- och logistikföretagen i Sverige när det gäller transporter mellan Sverige och Frankrike.
Ambassadör Jacques Lapouge hade vid besöket ett möte med Pelle Nilsson, vd/ägare och Henrik Nilsson, vice vd i GN Transport i Halmstad.
GN Transport – som i år firar 30-årsjubileum – är ett privatägt transport- och logistikföretag med huvudkontor i Halmstad och dotterbolag i Luxemburg och Frankrike. Bolaget utför transporter mellan Sverige/Skandinavien och Frankrike/Benelux, samt inrikes godstransporter i Sverige. Transporterna sker dels med lastbilar, dels i intermodala upplägg där lastbil och järnväg samverkar.
GN Transport utför även lagrings- och tredjepartslogistiktjänster och bolaget förfogar bland annat över ett eget tullager i Halmstad.
- Affärsrelationerna mellan Frankrike och Sverige är mycket goda och det finns fortsatt en stor potential att ytterligare utveckla handeln mellan länderna, säger Frankrikes Sverige-ambassadör Jaques Lapouge till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Och import- och exportflöden av varor kräver tillförlitliga transport- och logistiktjänster. Detta är något som GN Transport framgångsrikt kan erbjuda – mycket tack vare närvaro med egna bolag i både Sverige och Frankrike samt i Luxemburg.
Han framhåller att hållbarhet och miljöfrågor i likhet med Sverige står högt på dagordningen i Frankrike.
- Det finns en hög medvetenhet om miljö och hållbarhet hos befolkningen, myndigheter och företag i Frankrike, säger Jaques Lapouge. Det fick jag bland annat klart för mig i rollen som ambassadör med ansvar för Frankrikes klimatförhandlingar.
Jaques Lapouge lovordade under besöket i Halmstad GN Transports miljö- och hållbarhetsarbete.
- Det är glädjande att se att det finns transport- och logistikaktörer som kan erbjuda intermodala gränsöverskridande transportlösningar mellan Skandinavien och Frankrike, säger han.
Jacques Lapouge är Frankrikes ambassadör i Sverige sedan den 2 oktober 2014. Han har tidigare under sin karriär bland annat varit diplomat i Addis Abeba i Etiopien, haft befattningar vid EU-representationen i Paris och vid FN i New York. Han har även varit Frankrikes ambassadör i Malaysia och senare i Sydafrika. Från 2013 till sommaren 2014 innehade han befattningen som ambassadör med ansvar för Frankrikes klimatförhandlingar.
- Det är mycket hedrande att få ett besök av den franska ambassadören och samtidigt få möjlighet att presentera vår verksamhet och få tillfälle att diskutera frågor kring företagsklimatet i Frankrike, säger Pelle Nilsson, vd och ägare i GN Transport till Transport & Logistik Idag/Transportnet.
Omsättningen i GN Transport – med sammanlagt 75 anställda och en trailerflotta på 150 enheter – uppgick 2015 till 292 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062