23948sdkhjf

Ralf Ekdahl talar om entreprenörskap på Åkerinäringens Dag

Nu är det klart att en av landets mest framgångsrika och välkända branschprofiler inom svensk åkerinäring – Ralf Ekdahl – blir en av huvudtalarna på Åkerinäringens Dag i Båstad den 22 juni.
- Jag har tidigare varit med på Entreprenörsveckan och Åkerinäringens Dag som åhörare och jag tycker att Åkerinäringens Dag är ett mycket bra forum för åkeriföretagare att träffas och att diskutera entreprenörskap, säger han. Därför var det en självklarhet för mig att tacka ja när Transport & Logistik Idag/Transportnets chefredaktör Anders Karlsson frågade om jag ville komma och berätta om mitt liv som åkeriföretagare.
På Åkerinäringens Dag – som är en av många konferenser i samband med Entreprenörsveckan i Båstad - berättar Ralf om sin framgångsika yrkesbana som åkeriföretagare. Under en lång period av år ägde och drev han – tillsammans med sin syster Ingela – Ekdahls Åkeri i Malmö som de tog över efter sina föräldrar och utvecklade till en av landets större privata åkerikoncerner. Hösten 2012 sålde Ralf och Ingela godstransport- och logistikdelen i Ekdahls Åkeri till Bring/Posten Norge. Det handlade om 250 lastbilar och 600 anställda.
I samband med den affären behöll Ralf och Ingela Ekdahl 18 lastbilar med regionala transportuppdrag inom miljö, återvinning och lantbruk som inte omfattades av försäljningen till Bring/Posten Norge. Den delen utgjorde grunden i Ekdahl Miljö som Ralf och Ingela Ekdahl äger och driver sedan dess.
- Ekdahl Miljö har haft en fin utveckling de senaste åren, säger Ralf Ekdahl. Just nu har bolaget 64 lastbilar och 75 anställda.

Läs mer och anmäl dig till Åkerinäringens Dag och Entreprenörsveckan i Båstad här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063