23948sdkhjf

Best klimatkompenserar

Sedan den 1 maj i år är alla transporter som utförs av bud- och transportföretaget Bests fordon till 100 procent klimatkompenserade.
- Vi har under många år arbetat målmedvetete med att förebygga och lindra vår egen och därmed också våra kunders klimatpåverkan, säger Peter Lennartsson, vd i Best. Bolagets förflyttning från fossila till förnyelsebara bränslen är branschunik. Vi använder klimatneutrala cykelbud för lätta och mindre skrymmande transporter i citymiljöer och arbetar ständigt med optimering av trafik- och ruttplanering för att nå mesta möjliga samlastning.
Klimatkompensationen beräknas på fordonsnivå och realiseras i samarbete med Tricorona Climate Partner och projektet Sri Balaji som är ett biomassakraftverk i delstaten Andhra Pradesh i östra Indien. Kraftverket använder förnybart jordbruksavfall från den lokala regionen som bränsle. Kraftverket är uppkopplat till elnätet och bidrar därmed med grön el. Kol är den vanligaste energikällan i Indien och användandet av jordbruksavfall vid Sri Balaji reducerar koldioxidutsläppen med cirka 29 000 ton per år. Sri Balaji är certifierat både som CDM och Gold Standard.
Best är ett av Nordens ledande bud- och transportkontoret och finns lokalt representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Uppsala, Luleå och Oslo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08