23948sdkhjf

Catena och Malmö byter mark i hamn

Ett bytesavtal mellan Malmö stad och Catena AB gör att hamnverksamheten i Malmö koncentreras till Mellersta hamnen och Norra hamnen, och ger plats till en citylogistikanläggning med centralt läge.
Malmö stads tekniska nämn beslutade under veckan att godkänna tre avtal mellan staden och Catena AB.
- Vi har lyckats lägga ett pussel som får stor betydelse för staden, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad. Detta stärker Malmö som plats för näringsliv, hamnverksamhet och distribution och lägger grunden till omvandlingen av Nyhamnen.
Bytesavtalet innebär att Malmö stad förvärvar byggnad och anläggning inom tomträtterna Terminalen 3 och Terminalen 4 i Mellersta hamnen, säljer fastigheterna Sockret 1, 2 och 6 och medger ett friköp av Sockret 4 till Catena.
Genom bytesavtalet skapas enligt Malmö stad möjligheter till fler arbetstillfällen i Malmö. Hamnområdet koncentreras och Catena kan utveckla en modern anläggning för citylogistik, i direkt närhet till den centrala staden.
Utöver bytesavtalet ingår i affärsuppgörelsen med Catena en markanvisning i Norra hamnen/Malmö Industrial Park, samt en markreservation i Lockarp, intill trafikplats Lockarp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078