23948sdkhjf

Avtal i hamn – Transport drar tillbaka varsel

Ett nytt hamn- och stuveriavtal är klart för hamnarna. Avtalet är på märket och kommer att löpa på 13 månader. Detta innebär även att Svenska Transportarbetareförbundet inte kommer genomföra tidigare varslade stridsåtgärder.
Transport & Logistik Idag/Transportnet har tidigare under veckan rapporterat om att medling har pågått mellan Sveriges Hamnar och Svenska Transportarbetareförbundet för att komma överens om ett nytt hamn- och stuveriavtal. Medlarnas hemställan godkändes under torsdagen vilket innebär att ett nytt avtal tecknats.
- Vi är nöjda med det nya avtalet som ligger i nivå med märket, säger Joakim Ärlund, vd i Sveriges Hamnar.
Transportarbetareförbundets avtalsansvarige ombudsman Peter Winsten är också nöjd med överenskommelsen.
- Löneökningen är acceptabel med tanke på hur det sett ut för övriga avtal, säger han. Men det verkligt positiva är att vi åstadkommit en förbättring i blixtarnas anställningstrygghet. Vi har slagits för den extra timmen och det känns bra att den är säkrad. Det betyder ett första steg i rätt riktning. Nu har vi förhoppningar på att arbetsgruppen om blixtarnas situation kan resultera i ytterligare steg.
Det nya avtalet innebär avtal på 13 månader, löneökningar på 2,28 procent efter avräkning -0,10 procent, arbetsgrupp beträffande frågor om introduktionslön för nyanställda samt rehabiliteringsfrågor vid arbetsskada beträffande behovsanställda och utökning av garanterad betalning för behovsanställd dagtid från tre till fyra timmar såvida inte annat arbete kan erbjudas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063