23948sdkhjf

BDX får lagringsuppdrag av Tibnor

Tibnor använder sedan lång tid BDX för stålfrakter med lastbil mellan Köping och Norrbotten. Nu utökar de båda parterna sitt samarbete genom att BDX får ansvar för lagerhållning av Tibnors produkter i Norrbotten.
Förutom att två volymtrailerekipage med totalvikt på 64 ton trafikerar Köping – Luleå med stål- och arberingsprodukter använder Tibnor BDX logistiklager. Det innebär att BDX lagerhåller Tibnors produkter som sedan distribueras till stålgrossistens kunder i Norrbotten.
Uötver själva lagerhållningen sköter BDX allt från plock av order, lastning och lossning samt distribution med expresslogistik till Tibnors kunder i Norrbotten.
- Tibnor har varit en trogen kund under väldigt många år och när det avvecklade sitt eget lager, fick vi förtroendet att utföra även denna tjänst till dem genom vår medleverantör Öhrlunds Åkeri, säger Jonas Carlzon, affärschef expresslogistik i BDX. Vårt erbjudande med lagerhållning åt våra kunder är något som har tagits väl emot och vi ser en stor efterfrågan på just den tjänsten.
Dessutom använder BDX lastbilar som drivs med 100 procent HVO-bränsle. HVO står för Hydrerande Vegetabiliska Oljor och består av slaktavfall. Bränslet har samma uppbyggnad och egenskaper som vanlig diesel men sänker koldioxidutsläppen med upp till 90 procent jämfört med diesel.
- Vi ville erbjuda våra kunder ett alternativ till vanlig diesel och samtidigt värna om miljön, säger Jonas Carlzon. Därför känns det extra kul att Tibnor delar våra värderingar om att köra klimatsmart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064