23948sdkhjf

Storaffär i logistikbranschen - Scan Global Logistics får nya ägare

På tisdagen blev det klart att investmentbolaget AEA Investors förvärvar en stor del av aktierna i den globalt verksamma transport- och logistikkoncernen Scan Global Logistics – med säte i Danmark - av BWB Partners och övriga aktieägare.
Försäljningen förväntas slutföras under juli månad i år, efter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
AEA Investors förvärvar Scan Global Logistics (SGL) efter en process där flera olika branschaktörer också visat intresse av att förvärva den danskbaserade transport- och logistikkoncernen.
Både ledningen i Scan Global Logistics och Scan Global Logistics strategiska partner i USA, TransGroup WorldWide Logistics, kommer att återinvestera i Scan Global Logistics och blir därmed väsentliga delägare tillsammans med AEA Investors.
- Vi är glada över att kunna välkomna en ny, långsiktig och dedikerad ägargrupp med global räckvidd och med insikt i logistikbranschen, säger Jesper Nielsen, CEO och koncernchef i Scan Global Logistics. Detta gör det möjligt för oss att fortsätta vårt arbete med fokus på tillväxt.
Esben Bay Jörgensen, partner i BWB Partners, är naturligtvis också positiv till affären.
- Vi gläder oss med Scan Global Logistics medarbetare, ledning och kunder över att vi har hittat en ny ägare som, precis som vi, hyser ett stort förtroende för företaget och som är beredda att fortsätta investera i dess framtid, säger han. Scan Global Logistics har varit en bra investering för BWB, och företagets värdering är ett gott betyg på ledningens och medarbetarnas framgångsrika insatser för att fördubbla företagets omsättning och intäkter under vårt ägandeskap.
Scan Global Logistics bildades genom en sammanslagning av Scanam Transport – som förvärvades 2006 av BWB Partners – och Mahé Freight (fusion 2007) samt ytterligare mindre investeringar. Under en tidsperiod har bolaget sjufaldigat sina intäkter och sexfaldigat sin vinst (EBITDA).
Omsättningen i Scan Global Logistics uppgick 2015 till motsvarande cirka 4,2 miljarder svenska kronor (3,2 miljarder danska kronor) och med ett operativt resultat (EBITDA) på motsvarande cirka 142 miljoner svenska kronor (109 miljoner danska kronor) före extraordinära poster.
I Sverige finns Scan Global Logistics representerat i Göteborg, Stockholm och Landskrona samt i Norrköping och Västervik via dotterbolaget InterExpress.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078