23948sdkhjf

Skaraslätten dubblar omsättning och nyanställer

Skaraslättens Transport storsatsar på containerhantering av sågade trävaror som ska skeppas ut från Göteborgs hamn. Satsningen innebär att bolagets terminal dubblar sin omsättning och att antalet anställda mer än fördubblas.
- Vi har logistikupplägget som krävs för att göra hanteringen lönsam, säger Johan Söderström, marknadschef i Skaraslättens Transport.
Skaraslättens transport äger en terminal strax utanför Göteborgs hamn med en utomhusyta på 40 000 kvadratmeter som bland annat används till hantering av containrar för lastning, lossning och lagerhållning.
Det är där man nu storsatsar på sågade trävaror som ska skeppas ut från hamnen i Göteborg. Totalt handlar det om cirka 3 000 ton gods i veckan och ett hundratal containrar som ska hanteras.
Skaraslättens Transport konstaterar att flera aktörer i transportbranschen, som arbetat med sågade trävaror, har haft svårt att få lönsamhet i containerhanteringen.
- Vi har inte aktivt sökt den här affären, utan vi har blivit tillfrågade av speditörer som kör godset om vi är intresserade av att hantera dessa volymer, säger Johan Söderström. Vi frågade då oss själva vilka förutsättningar som behövs för att kunna få detta till en lönsam affär, och kom fram till att det finns synergier som gör det här intressant för oss. Inte minst tack vare att vi både har ett terminalbolag och ett transportbolag som kan samverka, vilket skapar en del av förutsättningarna som krävs.
Skaraslättens Transport hanterar många inkommande containertransporter till Göteborgs hamn som man sedan fraktar vidare till slutkunder i regionen.
- Den containern kan gå tillbaka till vår terminal och kan lastas med sågade trävaror som går direkt till rederiets utskeppning, säger Johan Söderström. Vi tjänar där transporter jämfört med om vi först skulle åkt och hämtat en tom container från en depå. Att vi bara har tre kilometer från terminalen till utskeppningen är ytterligare en fördel. Vår lösning är win-win eftersom vi genom våra koncernbolag optimerar flödet, kapar bort onödiga transporter och onödig depåhantering av containern.
Storsatsningen på containerhantering drog igång i början av maj och Skaraslättens Transport hanterar nu merparten av sågade trävaror som exporteras via Göteborgs hamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078