23948sdkhjf

Solenergidrivet fartyg anlöper CMP

Nyligen togs den senaste generationens bilfartyg emot hos Copenhagen Malmö Port – CMP. Fartyget har anpassats för solenergi genom att solen bidrar till energiproduktionen eftersom Drive Green Highway har med högeffektiva solpaneler.
Drive Green Highway är världens största fartyg som anpassats för solenergi. Fartyget är närmare 200 meter långt, 38 meter brett och ingår i det japanska rederiet K Lines flotta. Fartyget har en kapacitet att lasta 7 500 personbilar. När fartyget nyligen besökte CMP lossades drygt 1 400 bilar i Malmö.
- Vi arbetar ständigt med att säkra kapaciteten och slå vakt om CMP:s position som ledande bilhamn, säger Björn Larsson, Terminal Manager i CMP. Därför är det viktigt att vi kan ta emot den senaste generationens fartyg, som är några meter bredare än sina föregångare.
CMP:s anläggningar är väl lämpade för att ta emot den här typen av riktigt stora bilfartyg, till exempel gällande vattendjup, kajer och all den service som behövs. Fartygen kallas Pure Car Truck Carrier (PCTC) och de blir hela tiden större. Att bredden är större på Drive Green Highway gör att fartyget kan lasta ytterligare cirka 1 000 bilar
- Under det senaste året har lotsrestriktionerna ändrats här i Malmö, säger Björn Larsson. Det är också en förutsättning för att vi ska kunna ta emot dessa större fartyg och växa tillsammans med kunden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078