23948sdkhjf

Lidl etablerar centrallager i Örebro

På onsdagen beslutade kommunstyrelsen i Örebro att kommunen ska teckna ett markanvisningsavtal med Lidl Sverige. Avtalet förutsätter en detaljplaneändring. På området kommer Lidl att etablera ett centrallager.
Området i Västra Pilängen, Örebro, är 177 300 kvadratmeter och priset är drygt 31 miljoner kronor. Lagret blir ett av tre centrallager för Lidl i Sverige.
- Alla företag som väljer att etablera sig och växa i Örebro är viktiga, men den här etableringen är särskilt glädjande, säger Björn Sundin (s), ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad i Örebro. Dels skapar den fler nya arbetstillfällen än många andra logistik- och lageretableringar, dels är den en tydlig bekräftelse på hur strategiskt Örebros läge är för logistik- och transportbranschen med 70 procent av Sveriges befolkning inom 300 kilometer.
Martin Willén, biträdande stadsbyggnadschef i Örebro, framhåller att placeringen i Sverige och den goda tillgången på transportinfrastruktur gör att Örebroregionen är ett av Sveriges viktigaste logistiklägen.
- Tack vare vårt kontinuerliga arbete med att skapa god tillgång på verksamhetsmark har vi på kort tid kunnat möta Lidls behov av en stor tomt med närhet till två europavägar, säger han.
Martin Willén betonar att detta är nödvändigt för en effektiv daglig distribution av varor till Lidls butiker.
- Vi är jätteglada över vår etablering i Örebro, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör i Lidl Sverige. Det här ger oss möjligheter att klara tillväxten i våra befintliga butiker och också för vår framtida expansion som står för dörren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078