23948sdkhjf

Mångmiljonförlust för Akkafrakt 2015

Akkafrakt, med huvudkontor i Malmö, redovisar en förlust för koncernen för 2015 på -11,2 miljoner kronor (resultat före dispositioner) och Akkafrakt ekonomisk förening redovisar en förlust på -16,8 miljoner kronor.
Det framgår av bolagets årsrapport som Transport & Logistik Idag/Transportnet har tagit del av.
Av årsrapporten framgår även att Akkafrakts förra ordinarie vd och koncernchef, Lars Heidenberg, inte har beviljats ansvarsfrihet av bolagets styrelse. En åtgärd som är mycket ovanlig.
Lars Heidenberg lämnade Akkafrakt och befattningen som bolagets vd och koncernchef i september förra året. Efter det gick bolagets dåvarande externa styrelseordförande Anne-Lie Lind in och axlade rollen som tillförordnad vd och koncernchef.
Den 1 mars i år tillträdde Anders Lindström som vd och koncernchef i Akkafrakt, vilket Transport & Logistik Idag/Transportnet tidigare har rapporterat om. Anne-Lie Lind fortsätter som styrelseordförande.
- Året som gått har varit ett händelserikt år för Akkafrakt, säger Anders Lindström till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Styrelsen i Akkafrakt blev tvungna att fatta några tuffa beslut rörande organisation och verksamhet. Dessa förändringar har varit helt nödvändiga för bolagets förtroende på marknaden och inom organisationen. Siffrorna för 2015 visar att året har varit, resultatmässigt, ett förlorat år.
Anders Lindström framhåller att de åtgärder som genomfördes under hösten 2015 började visa effekt redan under det första kvartalet i år.
- Koncernen redovisar för årets första tre månader ett resultat före dispositioner på 2,0 miljoner kronor, säger han. Arbetet fortsätter med full kraft 2016 med att konsolidera, effektivisera och skapa lönsamhet av kärnverksamheten.
Akkafrakt-koncernen redovisar en nettoomsättning för 2015 på 756 miljoner kronor, vilket är en ökning med cirka 30 miljoner jämfört med 2014. Förlusten (resultat efter finansiella poster) på -11,2 miljoner kronor är en försämring med cirka 10 miljoner kronor jämfört med föregående år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08