23948sdkhjf

KGH Customs utser ny koncernchef

KGH Customs Services har utsett Lars Börjesson till ny vd och koncernchef efter Vidar Gundersen.
Efter nio år som vd och koncernchef för KGH Customs Services väljer nu Vidar Gundersen att övergå från innevarande roll till styrelsearbete och en ny roll med fokus på affärsutveckling och bolagets globala kundbas.
Ny vd och koncernchef blir Lars Börjesson, som tillträder den 1 september. Han tar över ledningen för ett bolag som genomgått en mycket stark utveckling de senaste tio åren. I takt med att KGH utvecklats från en stark nordisk aktör till en ledande europeisk aktör har omsättningen och antalet medarbetare mer än tredubblats. KGH är idag den största oberoende leverantören av tulltjänster i Europa med 700 anställda i 11 länder.
Lars Börjessons viktigaste uppgift blir att vidare utveckla KGH:s position på den Europeiska marknaden, bland annat genom fortsatta investeringar i ny teknikplattform, produktportfölj och marknadsexpansion. Investeringar som är viktiga för att möta kundernas ökande krav på specialistkompetens och breddat tjänsteutbud, drivet exempelvis av implementationen av UCC och ökad digitalisering.
Lars Börjesson har över 20 års erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som operationellt i internationella miljöer och i företag som genomgår stora förändringar. Han arbetar idag som Senor Advisor för ett antal bolag samt som styrelseledamot i SBAB Bank. Tidigare var han verksam under många år som verksamhetskonsult på senior nivå samt inom Stena metall, bland annat som vd för Stena Technoworld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062