23948sdkhjf

Waberer´s grundare säljer till riskkapitalister

Grundaren och vd:n i ungerska åkeri- och logistikkoncernen Waberer´s – György Wáberer, säljer nu sina kvarvarande aktier i bolaget till riskkapitalbolaget Mid Europa Partners.
Sedan tidigare äger Mid Europa Partners 56,8 procent av aktierna i Waberer´s. Och på onsdagen blev det klart att György Wáberer säljer resterande 40,3 procent av aktierna i sitt livsverk till Mid Europa Partners, som därmed förfogar över 97,1 procent av aktierna i en av Europas större åkeri- och logistikkoncerner.
Förvärvet förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
György Wáberer har beslutat sig för att med ålderns rätt träda tillbaka från det operativa arbeet i Waberer´s efter att under de senaste 35 åren ha byggt upp och utvecklat bolaget. Som ett led i detta säljer han denna aktiepost till Mid Europa Partner som är hans finansiella investerarpartner sedan 2011.
Sedan riskkapitalistbolaget Mid Europa ingick partnerskap med György Wáberer 2011 har bolaget utökat sin lastbilsflotta, från cirka 2 300 till 3 500. Samtidigt har antalet medarbetare ökat, från knappt 4 000 till cirka 6 000. Under denna period har omsättningen i Waberer´s ökat med 60 procent till att i dag omsätta motsvarande cirka drygt 5 miljarder kronor per år (520 miljoner euro). Parallellt med denna utveckling har bolaget utökat sin regionala närvaro i främst västra Europa genom att öppna försäljningskontor i Belgien, Frankrike, Italien, Nederländerna, Polen, Storbritannien och Tyskland.
- Vi vill tacka György Wáberer för hans arbete med att bygga upp och utveckla denna verksamhet, säger Nikolaus Bethlen, partner och ansvarig för Mid Europa Partners kontor i Budapest. Vi är redo att stödja Waberer´s i bolagets nästa tillväxtfas och vi är redo att utveckla bolaget vidare till ett betydande europeiskt varumärke och ytterligare stärka bolagets ledande ställning inom europeiska lastbilstransporter och logistik. Vi är glada över att kunna göra detta tillsammans med nuvarande ledningsgrupp i Waberer´s.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078