23948sdkhjf

A.P. Möller Maersks CEO/koncernchef lämnar bolaget

A.P. Möller Maersks CEO/koncernchef Nils S. Andersen (bilden), lämnar både sin befattning och koncernen per den 1 juli i år. Styrelsen har utsett Sören Skou till ny CEO/koncernchef i den danska rederi- och shippingjätten. Det tillkännagav styrelsen i A.P. Möller Maersk på torsdagen.
Styrelsen i A.P. Möller Maersk ger Nils S. Andersen en eloge för hans yrkesverksamma tid i koncernen sedan 2005, först som ledamot i ledningsgruppen och sedan december 2007 som CEO/koncernchef.
- På uppdrag av styrelsen vill jag tacka Nils S. Andersen för mycket goda arbete med koncernens internationella tillväxt, stärkta kundfokus och konkurrenskraft i branschen, säger Michael Pram Rasmussen, styrelseordförande i A.P. Möller Maersk.
Nils S. Andersen framhåller att han är stolt över de resultat som han och hans medarbetare i ledningen har åstadkommit i Maersk koncernen med Nils S. Andersen vid rodret.
- Efter 8 år som CEO/koncernchef och 15 år i ledande befattningar totalt, tycker jag det är rätt tidpunkt för både mig och A.P. Möller Maersk att genomföra en förändring, säger han. Sören har de kvalifikationer som behövs för att ta koncernen genom nästa strategiska fas och jag önskar honom och hela ledningsgruppen lycka till. På det personliga planet är jag vid den tidpunkt i livet då jag ser fram emot att kunna ägna mer tid med min familj efter många år av ständigt arbete.
Sören Skou är anställd i A.P. Möller Maersk sedan 1983 och medlem i koncernens ledningsgrupp sedan 2006. 2012 utsågs han till CEO i Maersk Line. Sören Skou kommer framöver även att axla sin befintliga roll som CEO i Maersk Line i tillägg till sin befattning som CEO/koncernchef i Maersk-koncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078