23948sdkhjf

Järnvägshjulen snurrar för fullt i Nässjö

Full fart framåt och raka spåret kan man sammanfatta den energi och anda som just nu råder i järnvägsstaden Nässjö där flera hundra anställda hos drygt 30 företag jobbar inom järnvägssektorn. Optimismen har sin grund i att företag, kommun och regionen har skapat ett center som heter nordiskt Infracenter. Syftet är att bistå järnvägsrelaterade företag och verksamheter.
Spännvidden är stor. Det kan handla om allt från internationella kontakter till affärsplaner, marknadsföring, forskning och rekrytering. Hans-Inge Almgren, med branscherfarenhet, anställs som projektledare. Nässjö Näringsliv AB som ansvarar för verksamheten är igång med en rad aktiviteter. Ett seminarium ägde rum den 20 juni i samverkan med VTI i Linköping samt Nässjöakademin och Nässjö Järnvägsutbildning. Då togs en helt ny tågsimulator i bruk.
Smålands första tågförarutbildning avslutas den 1 juli. Samtliga 21 elever fick godkänt och nästan alla har redan fått jobb. I höst startar en ny omgång.
Holger Jonasson, Marknadsdirektör i Nässjö Näringsliv AB, har förberett projektet i samverkan med flera aktörer och gläds över att man nu kunnat trycka på startknappen. Samma glada tonläge kommer från företagarna. En av företagarna är Tor Hansen, vd i Nordic Re Finance, som äger 62 lok som kan hyras antingen per timma, eller per år. Han är övertygad om att branschen går en ljus framtid till mötes.
Projektledaren Hans-Inge Almgren med kollegor kommer inte att ha några sysselsättningsproblem. Närmare 70 företagsbesök står på agendan under hösten. Han ser med stor tillförsikt framåt.
Måndagen den 24 oktober arrangerar Nordic Infracenter ett riksseminarium där det blir omfattande fokus på simulatorer i samverkan med VTI. Bland annat kommer en helt ny godstågsimulator att presenteras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078