23948sdkhjf

Landskrona debatterar framtidens infrastruktur på Almedalen

Den 22 juni debatterade bland andra företrädare för Landskrona stad och Mikael Svane, branschdirektör i Dansk Industri på Åkerinäringens Dag/Entreprenörsveckan i Båstad planerna på ytterligare en fast förbindelse över eller under Öresund. Tisdagen den 5 juli medverkar de på Almedalsveckan i ett seminarium om framtidens infrastruktur.
Landskrona stad debatterar på Almedalsveckan om framtidens infrastruktur. Medverkande är bland andra Mikael Svane, branschdirektör i Dansk Industri.
Sverigeförhandlingen har tidigare haft ett begränsat direktiv som fram till i år enbart omfattat sammankopplingen mellan storstäderna Stockholm och Malmö. Först i maj i år hade Sverigeförhandlingen sitt första möte med danska sidan vilket är den del som Landskrona stad fokuserat starkt sedan arbetet inleddes. Landskrona stad har även inkluderat kopplingen Oslo – Göteborg (Västkustbanan) – det kontinentala Europa.
Ur danskt perspektiv är Landskronas förslag intressant då det är en lösning för dansk infrastruktur. Detta är ett av skälen till att Landskrona blev inbjudna till den danska riksdagen – Folketinget – i oktober 2015 och därefter lett vidare till diskussioner med exempelvis Kastrups flygplats som visat stort intresse för Landskronas lösning. Även vid Folkemötet på Bornholm tidigare i juni och under Entreprenörsveckan i Båstad i slutet av juni mottogs förslaget med Europaspåret mycket positivt.
Landskrona stad belyser även det unika läge i Öresundsregionen som gynnar Landskrona men i lika hög grad kringliggande städer (Lund, Eslöv, Helsingborg) som med Europaspårets förslag kommer närmare Köpenhamn än vad Malmö tidsmässigt ligger i dag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078