23948sdkhjf

Mazda väljer Göteborg för bilimport

Med start i juli är Göteborgs Hamn biltillverkaren Mazdas nya importhamn. Numera når samtliga bilar för den svenska marknaden sina ägare via Skandinaviens största hamn.
- Det här är ett gott kvitto på hur väl samarbetet fungerar mellan samtliga aktörer på bilsidan i Göteborgs Hamn, säger Claes Sundmark, affärsområdeschef i Göteborgs Hamn. Nu har vi med gemensamma krafter lyckats knyta till oss ytterligare en välrenommerad bilfabrikant till hamnen, vilket givetvis är väldigt positivt.
Mazda har huvuddelen av sin tillverkning i Japan. Göteborgs Hamn kan erbjuda täta avgångar därifrån, vilket varit avgörande för Mazdas val av ny importhamn för den svenska marknaden. Tidigare skeppades bilarna till Malmö.
Från och med juli är det rederiet CLdN som står för sjöfrakten. Väl i hamn sköter Logent Ports and Terminals omlastning av bilarna för vidare transport i Sverige.
Mazdas svenska huvudkontor ligger i Kungsbacka söder om Göteborg. Att man nu får nära till hamnen där bilarna kommer in ser Stefan Sandberg, servicemarknadschef i Mazda Sverige, som en fördel. Men det har inte varit det viktigaste i valet av ny importhamn.
- Det ser vi som en bonus, säger han. Det viktigaste är att vi med Göteborgs Hamn kan få mer frekventa transporter och ett effektivare flöde, vilket gör att våra bilar når kunderna ännu snabbare än förut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095