23948sdkhjf

Järnvägsdirektör lämnar sin post

Mikael Aro har sagt upp sig från befattningen som vd i den finska statliga järnvägskoncernen VR Group för att övergå till ett internationellt bolag.
Mikael Aro har en uppsägningstid på sex månader och bolaget har inlett sökandet efter en ny vd.
- Jag anser att jag nu har gjort den stora förändring som jag kom för att göra för sju år sedan, säger Mikael Aro. Bolaget är nu starkare och konkurrenskraftigare. Förändringen har varit verkligt stor och tung för personalen. Jag vill tacka hela personalen för att vi tillsammans har kunnat genomföra de här omfattande reformerna.
Mikael Aro tillträdde som vd i VR Group 2009.
- Under den här tiden har bolaget genomgått en betydande förändring till en kundorienterad, lönsam och utvecklingsduglig aktör inom passagerartrafiken, logistiken och infrastrukturbranschen, säger Hannu Syrjänen, styrelseordförande i VR Group. Bolaget har både effektiviserat sin verksamhet och samtidigt genomfört ytterst stora investeringar i nytt materiel. Bolaget fortsätter sina pågående utvecklingsprojekt. Utsikterna för det här året är lovande, för passagerarvolymerna och den transporterade frakten ökar. VR har med sin reform av prissättningen som mål att öka passagerartrafiken med en miljon resor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078