23948sdkhjf

Dagab byter ut DACA mot Svenska Retursystem

Dagab byter leverantör av pallar för distribution av varor från sina godsterminaler ut till butik. Från och med oktober kommer Svenska Retursystems helpall att snurra i Dagabs interna flöde. Dagab har hittills använt sig av DACA-pallen i sina interna pallflöden.
Dagab använder sedan tidigare returpallarna vid leveranser från producenter. I och med det utökade samarbetet med Svenska Retursystem blir systemet komplett.
- Pallar är en central del av vår logistik, säger Dagabs logistikchef Anders Endertorp. Vi har behov av en pall som är stark och tålig samtidigt som den måste vara lätt att hantera, framförallt i butik. Förutom att kostnaden är en viktig parameter ställer vi även höga miljökrav på pallen. Svenska Retursystems pall möter våra behov på ett bra sätt och vi ser fram emot att kunna använda den fullt ut i våra flöden.
Svenska Retursystem framhåller att allt fler grossister, butiker och livsmedelsproducenter upptäcker att det både är en smart och hållbar affär att använda retursystemet.
- Tillsammans med våra kunder arbetar vi ständigt med att utveckla vårt gemensamma retursystem för att få effektivare lastbärarflöden och minska branschens miljöpåverkan, säger Mie Fendert, chef försäljning och marknad i Svenska Retursystem. Vi ser fram emot vårt fördjupade samarbete med Dagab.
Svenska Retursystems returpall består av återvinningsbar plast och återanvänds i 15 år innan den mals ner och återvinns. Den är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Returpallen väger 10 kg mindre än träpall och har greppvänligt handtag vilket underlättar hanteringen och förbättrar arbetsmiljön, särskilt vid manuella lyft.
Tack vare den låga vikten reduceras också bränsleförbrukningen. En fullastad lastbil som fraktar gods på returpall släpper därför ut 1 ton mindre koldioxid per 1 000 mil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11