23948sdkhjf

CMP söker terminaloperatör till norra hamnen i Malmö

Copenhagen Malmö Port - CMP har inlett en internationell process för att undersöka möjligheten att sälja ut dotterbolaget Copenhagen Malmö Port Norra Hamnen AB, som ska ansvara för driften av roro-, container- och kombitrafikverksamheterna i Norra Hamnen Malmö.
CMP vill helt enkelt undersöka marknadens intresse av att förvärva Copenhagen Malmö Port Norra Hamnen AB.
Därmed följer Copenhagen Malmö Port den trend om att en del större hamnar i Sverige – bland andra Göteborg, Stockholm och Gävle – låter externa terminaloperatörer ta över delar av hamnverksamheten.
CMP avser att bolagisera driften av terminalerna som hanterar roro-, kombitrafik- och containerverksamheterna i Norra Hamnen, Malmö hamn, till ett svenskt aktiebolag, Copenhagen Malmö Port Norra Hamnen AB, vilket kommer att förvärva nödvändiga tillgångar och rättigheter samt ingå ett koncessionsavtal med en inledande period om 19 år. Perioden kan komma att förlängas med 5 år under 2016.
Det framgår av officiell information som Transport & Logistik Idag/Transportnet tagit del av.
Av den officiella informationen framgår vidare att koncessionsrätten innebär att rätten att driva terminalerna och rättigheten att använda mark och byggnader upplåts.
Bolaget kommer att ha fullt ansvar för driften och underhållet av terminalerna och att tillämpliga lagar och tillstånd följs. CMP har för avsikt att i en internationell process sälja aktierna i Copenhagen Malmö Port Norra Hamnen AB varigenom det förvärvande bolaget indirekt erhåller rättigheten att driva terminalerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062