23948sdkhjf

time:matters blir helägt av Lufthansa Cargo

Lufthansa Cargo tar nu över 51 procent av aktierna i expressfraktoperatören time: matters av riskkapitalbolaget Aheim Capital och ledningen i time:matters. Därmed blir time:matters helägt av Lufthansa Cargo, som sedan tidigare kontrollerar 49 procent av aktierna i bolaget.
time:matters utför expressfrakter och leveranser samma dag (same day delivery) i Europa och globalt. Bolaget samarbetar med en rad aktörer inom flygfrakt, järnvägsfrakt och lastbilstransporter. time:matters har sin huvudterminal i anslutning till flygplatsen i Frankfurt, Tyskland och handerar cirka 500 000 försändelser per år med en sammanlagd vikt av cirka 10 000 ton.
Omsättningen i time:matters uppgick 2015 till motsvarande cirka 640 miljoner kronor (64 miljoner euro).
Lufthansa Cargo och time:matters har ett etablerat samarbete sedan flera år. 2002 avknoppade Lufthansa Cargo time:matters som ett intressebolag då man avyttrade 51 procent av aktierna i företaget till Ahem Capital och företagsledningen.
- time:matters har under de senaste åren utvecklats till en ledande specialist när det gäller leveranser samma dag och för riktigt brådskande logistik i Europa, säger Peter Gerber, CEO i Lufthansa Cargo. Med time:matters vill vi nu växa inom detta specialsegment.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064