23948sdkhjf

SAF-Holland höjer inte budet på Haldex

Den tyska fordonskomponenttillverkaren SAF-Holland avstår från att höja sitt bud på den svenska bromstillverkaren Haldex. Det meddelade SAF-Holland via ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.
Transport & Logistik Idag/Transportnet har nyligen rapporterat at SAF-Holland den 14 juli i år lämnade ett bud på Haldex som inte var förankrat i styrelsen i Haldex. Transport & Logistik Idag/Transportnet har nyligen även rapporterat att även tyska ZF Friedrichshafen lämnade ett högre bud, vilket rekommenderades av styrelsen i Haldex.
- Vi ska skapa värde för samtliga våra intressenter, säger SAF-Hollands vd Detlef Borghardt. Våra aktieägare uppskattar att vi går att lita på och att vi följer väl definierade principer för förvärv och avyttringar. Förvärv måste medföra strategiska värden och ge avkastning. Den förnyade analysen av vårt vederlag, har bekräftat våra utgångspunkter. Vderlaget representerar en stark värdering och reflekterar tillväxtpotentialen för Haldex som en del av SAF-Holland. Vi kommer därför att hålla fast vid vårt erbjudna vederlag och fortsätter att agera med våra aktieägares bästa för ögonen. Oavsett utfallet i erbjudandet är vi i en god position för att leverera i enlighet med vår ”Strategi 2020”. Vi har en stark affärsmodell, långvariga kundrelationer och ett antal strategiska initiativ för att fortsätta att öka vår marknadsnärvaro och generera lönsam tillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062