23948sdkhjf

Nystart för Cargonet-pendel till Skåne

Cargonet startar på nytt en egen intermodal tågförbindelse mellan Alnabru utanför Oslo och Skåne med direktförbindelse till det kontinentala Europa.
Mot bakgrund av de senaste årens tillväxt i lastbilstrafiken över Svinesund på väg till och från kontinenten, har Cargonet blivit uppmanat att etablera en tåglösning mellan Alnabru i Oslo och Skåne.
Cargonet kommer från den 3 september i år att erbjuda en sådan tågförbindelse. Tåget är anpassat för att kunna frakta containrar och semitralrar, och har anslutning med Cargonets norska inrikesnät.
Cargonet har ingått ett samarbete med kombitågoperatörerna Kombiverkehr och Hupac i Tyskland och Schweiz som ger möjligheter till vidareförbindelser i deras nätverk över hela det kontinentala Europa.
I ett inledningsskede startar Cargonet denna trafik med Trelleborg som nav mot kontinenten, men det finns planer på att vidareutveckla lösningen till att även omfatta Malmö.
- Vi ser detta som en milstolpe i vår satsning för att få över gods från lastbil till järnväg redan innan lastbilarna kommer till Norge, säger Arne Fosen, vd i Cargonet AS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063