23948sdkhjf

DFDS utökar Baltikum-trafiken

Efter många års samarbete har DFDS tecknat avtal med Navirail om övertagande av frakt- och passagerartrafiken mellan Paldiski i Estland och Hangö i Finland. Överenskommelsen förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
Det framgår av pressinformation från DFDS.
Frakt- och passagerartrafiken mellan Paldiski i Estland och Hangö i södra Finland kommer i framtiden att ingå i DFDS omfattande transportnätverk till de baltiska länderna. Detta är resultatet av ett avtal som undertecknades på torsdagen mellan DFDS och estniska Navirail, som för närvarande trafikerar rutten.
DFDS har åtagit sig att chartra det nuvarande fartyget på rutten, ropax-fartyget Sailor, och kommer att bibehålla den estniska besättningen och segla under estnisk flagg med oförändrad trafikvolym, det vill säga åtta rundturer per vecka.
- Vi har haft en tät dialog och ett nära samarbete med Merktrans, huvudägare till Navirail, under nästan tio år, säger Anders Refsgaard, vice vd och ansvarig för trafiken till Baltikum i DFDS. De har tidigare chartrat fartyg från DFDS och 2011 förvärvade vi deras Baltic Scandinavian Line, som bedrev frakt- och passagerartrafik mellan Kapellskär norr om Stockholm och Paldiski. Denna rutt har i dag blivit en viktig ryggrad i den norra, baltiska korridoren till Sverige för våra fraktkunder. I dag har vi nått en ny och viktig milstolpe i och med överenskommelsen att ta över trafiken på rutten Paldiski – Hangö. Genom att etablera ännu en rutt till Paldiski skapar vi stora fördelar för våra kunder och ett stort antal synergier för DFDS.
Anders Refsgaard framhåller att rutten passar DFDS perfekt eftersom de flesta kunderna på rutten redan är kunder hos DFDS sedan tidigare.
- Vår avsikt är att fortsätta med Navirails nuvarande upplägg, som fungerar mycket bra och uppskattas av kunderna, säger han. Dessutom tror vi att det kommer att bli en fördel för kunderna att de nu får möjlighet att även utnyttja våra övriga rutter och tjänster. Det kommer att bidra till att säkerställa en framgångsrik framtid för rutten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094