23948sdkhjf

Hundra nyanlända får praktikplats hos Transportstyrelsen

Arbetsförmedlingen och Transportstyrelsen har tecknat en avsiktsförklaring som innebär att hundra nyanlända personer får praktik på Transportstyrelsens kontor i Norrköping, Örebro och Borlänge.
Överenskommelsen är ett led i regeringens uppdrag till statliga myndigheter att skapa praktikplatser för nyanlända arbetssökande. Syftet med praktiken är att de nyanlända ska kunna utveckla sina kunskaper i svenska, få ett ökat nätverk, samt få kunskap om arbete på statliga myndigheter.
- Vi är glada att vi nu har den här överenskommelsen med Transportstyrelsen, säger Inger Schroeder, chef för Arbetsförmedlingen i Norrköping. Det är viktigt att ta tillvara nyanländas kompetens, och också snabba på processen för dem att komma ut i jobb och då är praktik en bra metod.
Med start på huvudkontoret i Norrköping kommer Transportstyrelsen ta emot hundra praktikanter fram till december 2018. Just nu pågår förberedelser med bland annat utbildning av handledare och rekrytering av praktikanter med kompetens inom bland annat ekonomi, juridik och transport.
Ett femtontal personer kommer senare i höst att börja sin praktik och praktikperioderna kommer att vara mellan två veckor och sex månader. Praktiken inleds med ett introduktionsprogram som bland annat innehåller information om svensk statsförvaltning och statens värdegrund, arbetsplatskultur i Sverige och myndighetssvenska.
- Det här är ett viktigt arbete och en del av vår långsiktiga kompetensförsörjning, säger Louise Moqvist, kompetensutvecklare på Transportstyrelsen. Vi vänder oss till personer som redan har relevant kompetens för oss, men också till personer som vill få en inblick i vår verksamhet och vad det innebär att vara anställd på en myndighet i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344