23948sdkhjf

APM Terminals får ny säkerhets- och hållbarhetschef

Sedan början av augusti är Karl Jivén ny säkerhets- och hållbarhetschef (HSSE) på APM Terminals i Göteborg. Med sig i sin nya roll tar han erfarenheter och arbetssätt från bland annat sjöfarten där klara strukturer och processer är grundpelare för att skapa en säker arbetsmiljö.
Karl Jivén kommer senast från GoTa Ship Management och TransAtlantic där han ansvarade för miljö och kvalitet för sjö- och landorganisationen. Dessförinnan jobbade han i åtta år med hållbarhetsfrågor inom Maersk Line.
- Säkerhetstänket ligger djupt rotat i hela APM Terminals, säger Karl Jivén. Jag kommer fortsätta det pågående arbetet för att hela tiden öka marginalen mot olyckor. Det handlar bland annat om att planera och se till att maskiner och människor är tydligt separerade och att skyltar och arbetsprocesser är tydliga för alla som vistas här.
Under hela sin yrkeskarriär har Karl jobbat inom transportsektorn och till stor del med sjöfart. Han attraheras av de processer och den struktur och dokumentation som är kännetecknande för sjöfarten och som gör det möjligt att hitta risker innan de utvecklas till incidenter eller i värsta fall olyckor.
Utöver säkerheten kommer han även att ansvara för skydds-, hållbarhets- och miljöfrågorna på APM Terminals.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078