23948sdkhjf

Lastbilsprotest i centrala Stockholm

På tisdagen genomförde Här Stannar Sverige genomförde sin manifestation i närheten av riksdagshuset i Stockholm i samband med riksdagens öppnande. Ett tiotal lastbilsekipage deltog i en kortege som körde genom centrala Stockholm och som stannade en bit från riksdagshuset.
Ursprungsplanen var att kortegen med lastbilar skulle köra förbi Mynttorget jämte riksdagshuset, men av säkerhetsskäl gav myndigheterna inte tillstånd till detta. Av det skälet fick lastbilarna parkera en bit bort från Sveriges Riksdag.
Förhandsintresset var stort och enligt Här Stannar Sverige hade ett 70-tal åkare och chaufförer via Här Stannar Sveriges Facebook-grupp aviserat att de skulle medverka i manifestationen.
- En av förklaringarna till att flera åkare och chaufförer uteblev kan vara att manifestationen bestämdes med kort varsel och att det då har varit svårt för en hel del yrkesförare och åkerier att planera om sina transportuppdrag, säger Freddy Welle, verksam både i Här Stannar Sverige och i Transport.
Manifestationen stöds av Svenska Transportarbetareförbundet och Sveriges Åkeriföretag.
Nette Schölin, Conny Hård och Freddy Welle från Här Stannar Sverige lämnade tillsammans med Transportarbetareförbundets ordförande Lars Lindgren och Erika Svanström och Ulric Långberg in en gemensam skrivelse till riksdagens registrator. Skrivelsen var utformad som en fraktsedel.
- Vi kommer dessutom att skicka iväg skrivelsen till riksdagspartierna, säger Nette Schölin.
Även Uppsalaåkaren Mattias Söderkvist och Jimmy Hermansson från Örebro var på plats från Här Stannar Sverige.
Därefter fanns representanterna på plats utanför riksdagshuset och överlämnade skrivelsen till vissa riksdagsledamöter i trafikutskottet – bland andra Sten Bergheden, moderaterna, Jimmy Ståhl, sverigedemokraterna och Emma Wallrup, vänsterpartiet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064