23948sdkhjf

Postmannen klipper gräset vid brevutdelning

Nu kan finska posten Posti/Itellas kunder beställa gräsklippning av sin grämatta via bolagets webbutik. Gräsmattan klipps i samband med postudelningen på tisdagar och tjänsten kan köpas för en månad åt gången.
- Vårt mål är att erbjuda högkvalitativa hemtjänster längs våra postutdelningsrutter i Finland, säger Petri Kokkonen, chef för finska postens hemtjänster. Många människor behöver hjälp varje dag, och dom har inte alltid tid eller kapacitet för att själva klippa gräset. Posten är känt av alla, vilket minskar hindret för att beställa dessa tjänster. Vi erbjuder kunder lättillgänglig daglig hjälp.
Det framgår av pressinformation från finska posten.
Finska posten har utvecklat nya slags tjänster som erbjuds i hemmet för att få mer arbete till postutdelningen. De traditionella postvolymerna minskar, men Posti når i alla fall under vardagar 2,8 miljoner hushåll längs postrutterna. I och med de nya hemtjänsterna förändras Posti allt mer till ett serviceföretag.
Gräsklippning är den första hemtjänsten som konsumenten kan beställa från Posti, säger Anu Punola, direktör i finska posten. Denna sommar utgör ett pilotförsök för denna tjänst som vi erbjuder i hela landet. Idén till gräsklippningstjänsten kom från anställda inom utdelningen. Vi tror att många kunder gärna låter andra sköta gräsklippningen, om det sker enkelt.
I postutdelningen planeras rutten enligt gräsklippningen. På grund av den mindre reklam- och tidningsvolymen valdes tisdagen som klippningsdag. Tjänsten genomförs med kundens gräsklippare och inom den tid som kunden själv uppskattar. Om de råkar regna under gräsklippningsdagen, ersätts arbetet en annan dag.
Utdelarens arbete har blivit allt mångsidigare. Posti har en lång erfarenhet av måltidstransporter som levereras hem, och Posti transporterar årligen cirka två miljoner måltider till hemmen. Som en del av utvecklingen av nya hemtjänster är Posti bland annat partner vid Södra Karelens social- och hälsovårdsdistrikt Eksotes hemvård och handikapptjänst och hjälper kunder med att inta måltider samt med vardagssysslor. Posti utför även bevakningsuppgifter som Securitas partner i ett pilotprojekt som genomförs i Muhos och Ylivieska.
Gräsklippning kan beställas via Postis webbutik på adressen Betalsätten i webbutiken är nätbanker samt kreditkort. Kunden kan beviljas hushållsavdrag för tjänsten av skattemyndigheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062