23948sdkhjf

Swisslog installerar höglager hos Lindab

Lindabkoncernen, en ledande leverantör av kundanpassade lösningar för förenklat byggande och bättre inneklimat, har valt Swisslog som leverantör av ett automatiskt distributionscenter till bolagets nya lageranläggning i Grevie, Skåne.
Distributionscentret är en stor satsning som ska säkra en hög varutillgänglighet för den nordiska byggbranschens aktörer.
En effektiv, snabb och pålitlig distribution med minimal miljöpåverkan är ett av Lindabs prioriterade fokusområden. Ytterst handlar det om att förenkla byggbranschens värdekedja med innovativa lösningar och just-in-time-leverans. Med det nya centrallagret för norra Europa samlas logistiken till en punkt och Lindab säkrar ett effektivt, koordinerat flöde ut till slutkunder och ett omfattande nätverk av filialer.
- Efter en omsorgsfull anbudsprocess som påbörjades hösten 2015 föll valet slutligen på Swisslog, säger Stefan Lindqvist, projektledare i Lindab. Vårt val av partner handlar i första hand om styrkan i den erbjudna totallösningen vad gäller layout, utrustning och system. Andra viktiga faktorer är Swisslogs erfarenhet av att leverera liknande lösningar till andra kunder och vårt goda samarbete under upphandlingsprocessen.
Genom att koordinera leveranserna mer optimalt kommer Lindabs kunder erbjudas en högre produkttillgänglighet, bättre service, snabbare leveranser, ökad kvalitet och ett bredare sortiment. Satsningen kommer även få en positiv påverkan på Lindabs produktivitet, kapitalbindning och logistikkostnader. I juni 2016 träffades en överenskommelse mellan Lindab och Swisslog för leverans av distributionscentrets flöde för inleverans, lagerhållning, plock och utleverans. Distributionscentret är 11 000 kvadratmeter varav det automatiska höglagret disponerar cirka 4 900 kvadratmeter. Höglagret består av 21 500 pallplatser och är 23 meter högt. Byggnationen av distributionscentret påbörjades i mars i år och ska stå klart 2017. Då kommer i princip alla lagrade, tillverkade och inköpta produkter passera centret på sin väg till slutkunderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079