23948sdkhjf

Öppet samråd om sociala villkor i vägtransportsektorn

EU-kommissionen håller under hösten ett öppet samråd om sociala villkor inom vägtransportsektorn avseende kör- och vilotider, arbetstidens förläggning för personer som utför mobilt arbete och utstationeringsdirektivets tillämpning på vägtransporter.
Transportindustriförbundet rapporterar att samrådet pågår mellan 5 september och 11 december och är öppet för alla, men riktar sig primärt till representanter för åkare, chaufförer, speditörer samt kontroll och övriga rättsvårdande myndigheter.
De EU-fördrag och direktiv som behandlas i samrådet är primärt (EC) 561/2006 (avseende kör-och vilotider), (EC) 2002/15 (arbetstidens förläggning för personer som utför mobilt arbete avseende vägtransporter) samt (EC) 2006/22. Även utstationeringsdirektivets tillämpning på vägtransporter kommer att tas upp i detta allmänna samråd då eventuella nya tillämpningsregler om utstationeringsdirektivet kommer att finnas just i (EC) 561/2006 vilken ska reglera och harmonisera viss sociallagstiftning på vägtransportområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094