23948sdkhjf

UPS inför Swish i Sverige

UPS meddelar på tisdagen att svenska kunder nu har alternativet att betala direkt till föraren via betalningsappen Swish när de får leverans av UPS. Det nya betalningsalternativet accepteras av alla UPS-förare i Sverige och tanken är att det ska underlätta för svenska kunder samt minska kontanthanteringen för förarna.
Antalet leveranser i Sverige har ökat för UPS över de senaste åren. Det innebär också att antalet betalningar vid leverans ökat. UPS genomförde nyligen ett två veckor långt testprojekt i Stockholm där kunder hade möjligheten att betala för sina leveranser med hjälp Swish. Det nya betalningsalternativet mottogs positivt av kunderna. Den goda responsen har resulterat i att UPS nu har lanserat Swish som nytt betalningsalternativ för svenska kunder.
- Det nya betalningsalternativet var väldigt populärt under vår testperiod, säger Chema Odriozola, chef för UPS Norden. 30 procent av våra kunder som betalar vid leverans använder nu Swish. De menar att det känns säkrare att betala direkt via sina telefoner och inte behöva ha kontakter på hand eller ge ifrån sig sina kreditkortsuppgifter. Det hjälper också oss i vårt arbete med att underlätta e-handel i Sverige och för kunderna. Förtroende, snabbhet och kvalitet vid leverans är viktiga framgångsfaktorer för detaljhandeln.
Tidigare hade kunden tre alternativ att välja mellan; kortbetalning över telefon, kontantbetalning till chauffören eller att legitimera sig för chauffören för att sedan få en faktura från UPS. Med det nya betalningsalternativet får UPS-kunder har full kontroll över sina betalningar. Samtidigt underlättar detta för förarna då kontanthanteringen minskar.
- Genom att erbjuda ett fjärde betalningsalternativ ger vi kunder som fraktar inom Sverige eller till Sverige en betydande konkurrensfördel, säger Chema Odriozola.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078