23948sdkhjf

Ledande lastbilstillverkare samlas på TTF-konferens på Mantorp Park

Nu är det klart att företrädare för de tre största lastbilsleverantörerna på den svenska marknaden – Scania, Volvo och Mercedes-Benz – medverkar som talare på TTF-konferensen Hitta rätt bland alternativa drivmedel på Mantorp Park den 13 oktober.
Konferensen är ett utmärkt tillfälle att ta del av de senaste nyheterna inom detta område som några av fordonstillverkarna presenterade på den internationella lastbilsutställningen IAA i Hannover i förra veckan.
På konferensen medverkar även företrädare för varuägare, åkerier, ledande alternativbränsleleverantörer och forskare inom området.
Scania presenterar tillsammans med Arla och Agroetanol sitt samarbetsprojekt Etha där lastbilar med etanoldrift används för transport av mejerivaror.
Rolf Willkrans, Corporate Strategy & Brand Portfolio, Environmental Affairs på Volvo Lastvagnar, berättar om Volvos strategi och arbete inom alternativbränsleområdet.
Mattias Nilsson, Sverige-chef för Mercedes-Benz Lastbilar, berättar om Mercedes-Benz nyligen presenterade – och mycket ambitiösa - satsning på eldrivna lastbilar och fordon som drivs med alternativbränslen.
Mattias Philipsson, Svensk Biogas, ger en bild av fördelar med biogas och Sonja Forward, forskare på VTI, berättar om den högaktuella och nyligen presenterade handlingsplanen för fossiloberoende fordonsflotta, som tagits fram av Sweco, Energifors, VTI och Fores med 2030-sekretariatet.
Under konferensen hålls dessutom en politisk debatt och en diskussion där både politiker och föredragshållare medverkar.
Fredrik Landegren, vd i TRB Sverige, håller ett föredrag om biodrivmedel nu och i framtiden.
I anslutning till konferensen hålls även en utomhusutställning där konferensdeltagarna får studera fordonstillverkarnas alternativbränslefordon på nära håll, samt ges möjlighet till provåkning och provkörning.
Anmälan och mer information om konferensen finns i den här länken till TTF – Forum för Logistiks hemsida.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078