23948sdkhjf

Logent hyr av Prologis i Göteborgs hamn

Prologis har tecknat hyresavtal med Logent avseende 23 660 kvadratmeter logistikyta i Prologis Park Gothenburg II.
I ett pressmeddelande framhåller Prologis att närheten till Göteborgs hamn, som är den största i Norden, har skapat stort intresse från kunder som vill minska sina driftskostnader och skapa ökad flexibilitet genom en modern anläggning. En annan fördel med läget är närheten till det stora industriklustret kring Volvo Cars och Volvo AB.
Ytan motsvarar 65 procent av parkens första fas, som omfattar två byggnader på sammanlagt 36 400 kvadratmeter. Logent kommer att hyra all yta i ena byggnaden och ungefär hälften av ytan i den andra. Den andra fasen kommer att ge ytterligare 20 000 kvadratmeter logistikyta för uthyrning.
Prologis påbörjade bygget av Prologis Park Gothenburg II tidigare i år på spekulation. Anläggningen blir en del av nya Port of Gothenburg Logistics Park vid Göteborgs hamn och beräknas vara färdig för inflyttning i mars 2017. Logent, ett av Sveriges ledande oberoende logistikföretag, passar väl in i Prologis kundbas där runt 60 procent av fastighetsportföljen är uthyrd till logistikaktörer.
- Vi är mycket nöjda över att Logent har valt Prologis som hyresvärd för sin expansion i Göteborgsområdet och vi är fortsatt övertygade om att vi har rätt produkt, vilket ger oss tillförsikt att gå vidare med fas två i projektet, säger Bram Verhoeven, regiondirektör för Benelux och Norden hos Prologis.
Kurt Liljergren, Vice President Strategic Sales i Logent, framhåller att Logent och Prologis gemensamt har utvecklat en långsiktig och kostnadseffektiv logistiklösning för Logents uppdrag kring emballagehanteringen för Volvo Cars, i syfte att kunna hantera en ökande produktionsvolym i Torslanda-fabriken.
- Även närheten till Volvo Cars produktionsanläggningar är viktig eftersom uppdragets totala logistikkostnader minskas väsentligt, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063