23948sdkhjf

Wista Swedens kompassros till Anna Petersson

Anna Petersson, chef för miljösektionen på Transportstyrelsens sjö- och luftfartsavdelning samt Chair of Maritime group i Helcom, är 2016 års mottagare av Wista Swedens ledarskapspris och den tionde Kompassrosen är därmed utsedd.
Priset delades ut på torsdagen av Wista Swedens vice ordförande Karolina Kjellgren vid Sjöfartsforums uppmärksammande av Världssjöfartens Dag i Norrköping.
- Med Kompassrosen vill vi lyfta fram ledare som är inspirerande och engagerade, ledare som motiverar medarbetarna att bidra till organisationens framgång, säger Lena Göthberg, ordförande i Kompassrosjuryn. Kompassrosorna är också förebilder genom att de visar att sjöfartssektorn är en intressant bransch att verka i. Anna Petersson leder utifrån individens situation, har stor integritet, är lojal, inlyssnande men samtidigt drivande. Dessutom är hon ett känt ansikte utåt i miljösammanhang. Genom att Anna Petersson vinnlägger sig om att driva frågor som gynnar hela branschen har hon vunnit stor respekt, och det vill Wista Sweden premiera.
De två övriga nominerade till priset som Årets Kompassros var Jonas Tullock, Fleet Manager i Stena Line Scandinavia och Pia Berglund, vd i Svensk Sjöfart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062