23948sdkhjf

Bring hämtar ny koncernchef från egna led

Styrelsen i Bring/Posten Norge har utsett Tone Wille, 53, till ny koncernchef i bolaget. Tone Wille har sedan september 2012 varit koncerndirektör/CFO med ansvar för ekonomi, finans, strategi och IT i Posten Norge.
Nu ska hon leda koncernen med 18 000 medarbetare och motsvarande cirka 27 miljarder svenska kronor (25 miljarder norska kronor) i omsättning. Cirka 2 600 av koncernens medarbetare är verksamma i Sverige.
Tone Wille ingår sedan fyra år i Bring/Posten Norges koncernledning och sex år som direktör ekonomi och verksamhetsstyrning i koncernens postdivision.
Innan Tone Wille kom till Bring/Posten Norge var hon bland annat investeringsdirektör i Norfund och Senior Vice President och CFO i GE Energy (Norway) AS och tidigare i Kvaerner Energy AS. Hon är utbildad civilekonom.
- Styrelsen är glad över att kunna presentera Tone Wille som ny koncernchef efter en bred rekryteringsprocess där vi har värderat duktiga externa och interna kandidater, säger Idar Kreutzer, styrelseordförande i Bring/Posten Norge. Tone har bred strategisk och operativ erfarenhet och djup förståelse för koncernens utmaningar. Hon har aktivt bidragit till viktiga förbättringsprocesser och har god insikt i hur IT och digitalisering kan användas strategiskt för att stärka koncernens konkurrenskraft. Tone är mycket engagerad i de viktiga förändringsprocesser som Bring/Posten Norge är mitt uppe i och är en god relationsbyggare på alla nivåer.
Tone Wille tillträder som koncernchef den 10 oktober i år.
- Jag sätter stort värde på den tillit styrelsen har visat mig och gläder mig över att tillträde denna befattning, säger hon. Posten Norge står inför nya krävande omställningar i takt med ökad digitalisering i samhället. Jag är ödmjuk inför uppgiften att ta över stafettpinnen från Dag Mejdell som satt djupa spår efter sig som koncernchef under en period med omställning och industrialisering av koncernen. Men jag känner väl till koncernens verksamhet från insidan. Vi har goda förutsättningar för att lyckas på marknaden framöver med våra duktiga medarbetare och betydlig vilja till att utveckla koncernen vidare i en digital tid.
Tone Wille är styrelseledamot i Nordea Bank Norge och Flytoget. Hon har två vuxna söner.
Nuvarande koncernchef, Dag Mejdell, sa upp sig från sin befattning i april, efter närmare 11 år som koncernchef i Bring/Posten Norge. Han ska nu engagera sig i utvecklingen av norska och internationella bolag, bland annat genom styrelsearbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078