23948sdkhjf

Skanska väljer Bellmans för uppdrag vid Slussen-ombyggnad

Bellmans får förtroendet av Skanska att medverka i ombyggnaden av Slussen i Stockholm.
Under 2016 påbörjades det omfattande arbetet med restaurering och ombyggnad av Slussen i Stockholm. Investeringen är en del av vad som går under namnet Trafiksatsning Stockholm där ombyggnaden av Slussen är för att förbättra framkomligheten för kollektivtrafik, gående och cyklister. Slussen ska även omvandlas till en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med nya torg, kajer och områdets första park. Projektet beräknas pågå fram till år 2025.
Ombyggnaden av Slussen är ett av de i särklass största satsningarna i regionen och den totala kostnaden för projektet beräknas uppgå till drygt 12 miljarder kronor.
Bellmans har fått i uppdrag att utföra transporter de närmaste 3 åren med option på ytterligare 3 år för entreprenaderna SN 71 samt SN 81. Det ena kontraktet, Entreprenad SN 71, omfattar arbeten i anslutning till slussenanläggningen med kajer, bland annat rivning, schaktning, pålning, grundläggning samt betong- och stålkonstruktioner. Det är den enskilt största entreprenaden i ombyggnaden.
Det andra kontraktet, Entreprenad SN 81, omfattar Slussens nya konstruktioner på Södermalm. Här ingår bland annat betongkonstruktioner för Katarinavägen, Hornsgatan, Södermalmstorg västra delen av Stadsgårdsledstunneln, Atrium/knutpunkt och anslutningen mot den nya huvudbron.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062