23948sdkhjf

Sevholts största kontrakt i hamn – 15 nya arbetstillfällen

Saltgrossisten Hanson & Möhring väljer Falkenbergs Terminal och Falkenbergs för import av saltprodukter. Kontraktet, som är det största under Peter Sevholts tio år som vd i Falkenbergs Terminal, gör Falkenbergs hamn till Sveriges största importhamn för saltprodukter.
- Det som gör att affären är stor för oss, är att antalet fasta arbetstillfällen i hamnområdet ökar med minst 15 personer, säger Peter Sevholt.
Han framhåller att Hanson & Möhring ser långsiktigt på att använda Falkenberg för saltimport.
- De har tidigare använt Göteborg i 150 år och därefter Halmstad i 35 år, så det borgar för en mångårig affärsrelation även för oss, säger han till Transport & Logistik Idag/Transportnet. I ett inledningsskede blir det en tioårig avtalsperiod med möjlighet till förlängning.
Det enda som återstår är det slutgiltiga miljötillstånden, men ”allt” pekar på att dessa kommer att godkännas av berörda myndigheter.
Kontraktet med Hanson & Möhring innebär att de via Falkenbergs Terminal kommer att importera cirka 50 000 ton salt per år. Det handlar om livsmedelssalt under varumärket Falksalt, salt för produktion av slicksten för djur, tillsatser i ensilage, dammbindningsmedel och stora volymer vägsalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.054