23948sdkhjf

Dessa orter påverkas av Brings storvarsel

Adam Leth, informationschef i Bring Sverige, kan i dagsläget inte säga hur många lastbilar som tas ur trafik med anledning varslet i Bring Åkeri.
- Det är för tidigt att säga hur många lastbilar det handlar om, säger han till Transport & Logistik Idag/Transportnet.
De 13 orter som berörs av jättevarslet i Bring Freight Forwarding Inrikes och Bring Åkeri är Eskilstuna, Göteborg, Helsingborg, Härnösand, Jönköping, Kristianstad, Ljungby, Lund, Malmö, Simrishamn, Stockholm, Vara och Ängelholm.
Denna verksamhet bedrevs tidigare i Bring Cargo Inrikes och har nu gått in i Bring Freight Forwarding Inrikes och Bring Åkeri.
Transport & Logistik Idag/Transportnet har ställt frågor om vad som händer med kunduppdragen och om delar av verksamheten kommer att avyttras till andra åkerier eller transportföretag.
- Målet är att alla kunder kan produceras (läs få sina transporter utförda, red. anm) i övriga delar av Bring, säger Adam Leth till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Den nya produktionsmodellen kommer att innebära transporter med extern part.
Enligt Adam Leth är det i dagsläget för tidigt att säga när avvecklingen kommer att starta.
- Nu inleder vi fackliga förhandlingar, säger han. Så snart de är klara kommer vi kunna lämna mer information.
Varslet berör alla nivåer i organisationen, det vill säga även personer i chefsbefattning i Bring Freight Forwarding Inrikes och Bring Åkeri.
- Hur den nya organisationen kommer se ut kan vi inte svara på i dagsläget, säger Adam Leth till Transport & Logistik Idag/Transportnet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063