23948sdkhjf

Årets Transportskola finns i Jämtland

Under den nationella konferensen – Skolforum 2016, fick en stolt Kjell-Åke Skoog, rektor på Jämtlands Gymnasium, ta emot utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne.
- Det känns helt fantastiskt, säger Kjell-Åke Skoog. För oss är det ett kvitto på ett långt och gediget arbete med kvalitet och utveckling av utbildningen.
Juryns motivering för den vinnande skolan lyder:
”Med verklighetsnära arbetssätt och kompetent personal utvecklas utbildningen tillsammans med branschen. Denna skola driver framtidens utbildning redan idag. Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare skall utbildas”.
- Vi har jobbat målmedvetet med att få till ett tätt samarbete med branschen, säger Kjell-Åke Skoog. Det har vi lyckats med tack vare att våra lärare står med ett ben i skolan och det andra ute i verkligheten. Det är fantastiskt roligt för mig och lärarna att få ett kvitto på att det fungerar. Sen är det viktigaste att eleverna tar examen och får jobb efter utbildningen.
Bakom utmärkelsen står TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur många skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.
- Det som förenar och utmärker de skolor som är finalister är att samtliga arbetar med ständiga förbättringar för att på så sätt säkra att eleverna har bästa möjliga förutsättningar när de väl kommer ut i branschen, säger Sigalit Slutbäck, nytillträdd vd i TYA.
Trots den begränsade tiden på vd-posten har Sigalit Slutbäck varit högst delaktig i juryns arbete.
- Jag har haft den stora förmånen och äran att vara ordförande i den juryn som ska dela ut den mest prestigefyllda utmärkelsen till en skola som verkar för kompetensförsörjning i transportbranschen, säger hon. Ett stort grattis till Jämtlands Gymnasium! De stod ut i nomineringarna i år så det känns helt rätt att de vann juryns röster.
Partners till Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne är Länsförsäkringar och KG Sandström AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11