23948sdkhjf

Nordisk postjätte förvärvar stort livsmedelsåkeri

Den finska statliga post- och logistikkoncernen Posti (tidigare Itella) förvärvar privatägda Kuljetus Kovalainen Oy, som är verksamt med livsmedelstransporter med 180 medarbetare och ett 100-tal lastbilar.
- Den finska post- och logistikkoncernen Posti stärker genom förvärvet sin marknadsposition i synnerhet inom temperaturkontrollerade transporter i norra Finland, säger Jaakko Kaidesoja, transportdirektör i Posti. Genom affären utökar vi vårt utbud av logistiktjänster i norra Finland, finska Österbotten och finska Lappland.
Årsomsättningen i Kuljetus Kovalainen Oy uppgår till motsvarnde cirka 150 miljoner kronor (15 miljoner euro).
Posti framhåller att affären inte kommer att påverka befintliga anställningsavtal med bolagets medarbetare.
Inte helt oväntat ser Martti Kovalainen, vd i Kuljeuts Kovalainen, positivt på ägarförändringen.
- Vi är glada över att kunna fortsätta betjäna samtliga våra kunder tillsammans med Posti, säger han.
För ett antal år sedan genomförde Posti/Itella ett flertal förvärv av speditionsbolag i övriga nordiska länder. Flera av de förvärvade verksamheterna utvecklades inte planenligt och Itella/Posti fick avyttra och/eller avveckla en stor del av dessa verksamheter.
Sedan en tid är bolaget uppenbarligen inne i en ny expansionsfas via förvärv. Transport & Logistik Idag/Transportnet rapporterade i juni i år om att Posti förvärvade det finska tidigare privatägda logistikbolaget Veine Oy som är inriktat på temperaturreglerade transporter och logistiktjänster med 130 medarbetare och en årsomsättning å motsvarande cirka 500 miljoner kronor (54 miljoner euro).
Postis nuvarande livsmedelslogistiktjänster omfattar matleveranser i 100 finska kommuner, leveranser av mat som handlas via nätet, dryckeslogistik för bryggerinäringen och B2B supply chain lösningar för torra livsmedel och transporter av bageriprodukter.
Transaktionsdatum för Postis förvärv av Kuljeutus Kovalainen är satt till den 10 oktober i år.
Kuljetus Kovalainen Oy, som bildades 1990, bedriver verksamhet på de finska orterna Uleåborg, Pello, Kemi, Rovaniemi, Sodankylä och Seinäjoki.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063